Geautomatiseerde Frikandelbroodjesmachine
Deltarobot voor frikandelbroodjes

De groeiende vraag naar frikandelbroodjes in de voedingsindustrie vereist een efficiëntere en nauwkeurigere productiemethode om aan de vraag te voldoen. Onze klant wilde doorgroeien en meer productie draaien en koos daarom voor deze vorm van automatisering.

Doelstelling(en)

Het doel van dit project was om een geautomatiseerde machine te ontwikkelen die in staat is om frikandelbroodjes op grote schaal en met consistentie te produceren.

De opdracht

Er is eerst een tekening gemaakt om het proces visueel te tonen. Verder is de capaciteit berekend om zo een calculatie te kunnen maken van het aantal frikandelbroodjes dat van de band afkomt. Dit is vergeleken met de bestaande situatie. Er is gekozen om te werken met een deltarobot, verder ontwikkeld door de experts van OBS LinQ. De gehele installatie, inclusief de integratie van sensoren en besturingssystemen, zorgt ervoor dat deze machine een cruciale rol inneemt in het productieproces door het zorgvuldig plaatsen van de frikandellen op het bladerdeeg.

De efficiëntie van deze robotcel begint al bij het begin van het proces: de operator plaatst met gemak vier bufferbakken, elk gevuld met frikandellen. Wat deze bufferbakken nog efficiënter maakt, is het geavanceerde verenkelsysteem waardoor de frikandellen keurig enkelvoudig worden aangeboden aan de robots. Dit maakt de taak van de robots des te eenvoudiger en nauwkeuriger.

Eenmaal in actie gebruiken de delta-robots vacuümtechnologie om de (bevroren) frikandellen met uiterste precisie op te pakken en te plaatsen op de voorbereide stukken bladerdeeg. Deze naadloze samenwerking tussen mens en machine zorgt niet alleen voor een consistente productiekwaliteit, maar ook voor een verbluffende snelheid in het proces.

De voordelen

  • Kostenbesparingen: van 3 FTE naar 1 FTE.
  • Verhoogde productiviteit: 17.000 frikandellen per uur.
  • Verbeterde kwaliteit: de frikandellen worden nauwkeurig geplaatst en vervoerd.

ROI

Dankzij deze state-of-the-art installatie heeft de klant aanzienlijk kunnen besparen op arbeidskosten, met meerdere voltijdsbanen die nu geoptimaliseerd zijn dankzij de efficiëntie van deze deltarobot voor frikandelbroodjes. Bovendien, gezien het feit dat de klant in ploegendiensten werkt, werd de Return on Investment (ROI) binnen enkele maanden behaald. Dit maakt het project niet alleen een technologisch hoogstandje maar ook een financieel verstandige investering.

Conclusie

De ontwikkeling van de frikandelbroodjesmachine biedt een unieke kans voor productiebedrijven om de productie te voorzien van innovatieve en efficiënte productieoplossingen. Hierdoor kunnen ze hun concurrentiepositie versterken en groeikansen benutten.

Heeft uw bedrijf ook interesse in dergelijke geavanceerde robotoplossingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij zijn gepassioneerd in het ontwerpen en implementeren van maatwerk robotcellen die voldoen aan uw specifieke productiebehoeften.

Ook interesse in robotcellen? Neem contact met ons op!